pondělí 7. července 2014

Naše bydlení

Náš apartmán se nachází v Bloemfonteinu na ulici s názvem Koos Van Der Walt. Jde o velký zděný dům, který je rozdělen na tři části. Největší část zabírá ubytovna, kde má každý jen jednu místnost, koupelny a kuchyně jsou společné. Této části dominuje velký obývák vybavený televizí a vším potřebným. V druhé části domu jsou apartmány, jsou tu prakticky pouze tři, při čemž jen jeden z nich má vchod odlišný od první části. V tomto apartmánu bydlíme my. Máme svou vlastní kuchyň a sociály, prakticky jde o takové 2 + KK.



Třetí část domu představuje oddělené křídlo, kde bydlí správce se svou manželkou. On se stará o dům, prakticky plní funkci opraváře a zahradníka, a ona má na starost vnitřek domu, to znamená, že uklízí dům, myje nádobí, pere a žehlí oblečení a podobně.

Celé stavbě vévodí velká zahrada plná rostlin a stromů a samozřejmě bazén, jehož čas nastane až v létě (teď máme „zimu“). K dispozici je také gril, který je využíván na rozdíl od bazénu především v zimě. Zahrada je obehnaná poměrně vysokou zdí s železnými trny, což zaručuje alespoň určité bezpečí.

Náš dům se nachází v poměrně bezpečné čtvrti. O městech v JARu obecně platí, že předměstí jsou vyhrazena bohatší vrstvě a většinou tvořena velkými upravenými domy se zahradami. Kriminalita zde není tak vysoká (v porovnání např. s centry měst).

Pominu-li čtyři nájemníky z JARu, jsou v našem domě pouze zahraniční studenti. Máme tu zastoupeny celkem tři národnosti – českou, rakouskou a holandskou. Prozatím jsem tu jediná holka, ale to se má brzo změnit, jelikož každým dnem přijede jedna dívčina z Rakouska. Kluci jsou sympatičtí a přátelští, uvidíme, jak dlouho jim to vydrží. :)

16. července 2010 – 14. Února 2011

Žádné komentáře:

Okomentovat