úterý 15. července 2014

Stone Safari

Stone Safari je malé soukromé safari vzdálené necelou hodinu od Bloemfonteinu. Na toto safari nás nalákali naši němečtí přátelé se slibem, že zde můžeme potkat volně žijící nosorožce. Vyrazili jsme tedy společně s nimi v sobotu brzy z rána, jelikož brzké ráno je údajně nejlepší pro sledování divoké zvěře.

V osm ráno jsme tedy nasedli do otevřeného vozu a vyrazili na prohlídku divočiny. Nejprve jsme viděli pár lvů, tygrů a hyen, které však byli odděleni od ostatní zvěře v prostorných klecích.



Během zhruba hodinové jízdy jsme potkali různé druhy antilop, žirafy, buvoly, divoké zebry, pštrosy, ale i husy, prasata a roztodivné ptáky. K našemu velkému zklamání se naší průvodkyni nosorožce ani medvědy vystopovat nepodařilo. Za to jsme potkali mrtvou želvu, která se omylem obrátila na záda a neměla dost sil se obrátit zpět. Želva výrazně zapáchala a naše průvodkyně nás ujistila, že se pro ni do hodiny vrátí, jelikož jinak ji sežerou pštrosi (?) a pak taky pochcípají.

Zajímavé bylo i setkání s místním miláčkem – ochočenou lamou, kterou majitel „adoptoval“ ještě jako mládě a ona s ním teď tráví veškerý čas, slyší na jméno a s každým se mazlí.

Safari jsme opouštěli poněkud zklamáni, ale s respektem k zákonu divoké přírody: „Příroda je příroda. Když se nechce ukázat, tak se neukáže. O to větší zážitek pak je, když se rozhodne ukázat.“

Katka, 4. září 2010

Žádné komentáře:

Okomentovat