pondělí 7. července 2014

Naval Hill, divoká příroda na kraji města

Naval Hill je chráněná rezervace na jednom z kopců obklopující Bloemfontein. Vstup do této rezervace je zdarma. Tak jako u většiny afrických rezervací je vlastní dopravní prostředek podmínkou vstupu do rezervace. V Naval Hill je možné spatřit několik druhů volně žijící africké zvěře.

My jsme se do Naval Hill vydali odpoledne. Místo je vzdálené jen několik kilometrů od našeho domu. Cesty zde jsou poměrně upravené (tak, jak to rezervace dovolí) a tak jsme použili vlastní auto. Měli jsme to štěstí, že jsme potkali volně žijící žirafy, buvoly, pštrosy a gazely. Největší zážitek jsme měli z několikametrových žiraf, které se pásly jen pár metrům od našeho auta. Stejně tak, jak zaujaly žirafy nás, tak jsme absolutně nezaujali my je.


Toto místo je celkově zajímavé. Kromě toho, že můžete autem srazit namísto králíka žirafu a kromě toho, že je místo téměř v centru Bloemfonteinu, nabízí tento kopec i výjimečný výhled na hlavní město provincie Free State. Z Naval Hill je skutečně možné spatřit různé tváře Bloemfonteinu, ať už to znamená upravená předměstí, už ne tolik upravené o to však živější centrum, a nebo takzvaný township, kde žijí nejchudší černí obyvatelé.

Katka, 22. července 2010

Žádné komentáře:

Okomentovat