pondělí 14. července 2014

Zážitek s gepardy a lvy

Tuto neděli jsme navštívili místní leopardí farmu. Jde o malou soukromou farmu nacházející se na okraji Bloemfonteinu, jež slouží jako chovná stanice pro divoké kočkovité šelmy. Návštěva se skládala zhruba z hodinové exkurze kolem klecí s divokými zvířaty a to v doprovodu zkušené průvodkyně.



Samotná prohlídka se skládala ze dvou částí. První se věnovala dospělým a nebezpečným kočkovitým šelmám, které byly z různých důvodů odchyceny přímo z volné přírody, druhá pak mláďatům těchto jinak tak nebezpečných tvorů. K dospělým šelmám jsme se samozřejmě z bezpečnostních důvodů nemohli přiblížit na osobní vzdálenost a tak jsme se museli spokojit s pohledem přes mříže. O to více se nám zamlouvala druhá část prohlídky, kde jsme měli možnost se k mláďatům nejen přiblížit, ale dokonce se s nimi i pomazlit a to dle libosti (potažmo co nám jejich ostré zoubky a drápky dovolily).

V „Cheetah Experience“, což je název této chovné stanice, jsme měli možnost vidět zástupce lvů, tygrů, pum, divokých koček a samozřejmě leopardů, po nichž tato farma hrdě nese svůj název.

Návštěva farmy se nám zalíbila natolik, že jsme se s Martinem a ostatními zapsali jako dobrovolníci. Doufáme, že se nám brzy ozvou, a my se tak budeme moci znovu pomazlit s malými tygříky a lvíčaty – tentokrát však zadarmo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat